Lehet, hogy csak pár napja késik a menszeszed, vagy úgy gondolod még nincs is itt az ideje, de legbelül mégis azt érzed, valami készülődik. Egy apró kis élet kezdte meg hosszú utazását, hogy 9 hónappal később a biztonságot nyújtó pocakod után, megérkezzen ölelő, és féltő karjaidba.

Teljesen mindegy, hogy természetes úton fogant meg, vagy valamilyen termékenységi eljárásnak köszönhetően, de amikor egy új élet kezd kibontakozni, az mindenképpen egy csodálatos, és örömteli folyamat.

Jól emlékszem arra a napsütötte hétfő délelőttre. Az irodai kávézóban ültem a kollégáimmal, és csak bámultam ki az ablakon. Körülöttem mindenki a hétvégén történt dolgokról mesélt, egymás szavába vágtak a jobbnál jobb történetekkel, de én ezekre aligha figyeltem. Az utolsó lehetőségre gondoltam. Arra gondoltam, hogy ha ebben a ciklusban sem járunk sikerrel, akkor a beültetés következik. Már már belemélyedtem volna a gondolatba, hogy milyen procedúrák fognak előttem sorakozni a cél elérése érdekében, amikor eszembe jutott, hogy van egy teszt a táskámban, meg kellene csinálni. Öt napom van még a következő menzeszig..normális vagyok? Mégis mit mutatna? Jó nagy negatívat, mi mást. Aztán 5 perc múlva már a női mosdó felé tartottam. Az esélytelenek teljes nyugalmával zárkóztam be az egyik mellékhelységbe, és a következő pillanatban pedig majdnem dobtam egy hátast.

Pozitív. Még csak a szememet sem kellett megerőltetni, hogy lássam a második csíkot is. Egy pillanatra úrrá lett rajtam a félelem az előzetes veszteségek miatt, de aztán elöntött a megnyugvás, és egyfajta földöntúli boldogság vette kezdetét.

Tudtam, hogy ezúttal minden rendben lesz. Hamarosan a kezemben tarthatom. Hamarosan anya leszek.

Biztos vagyok benne, hogy ezernél is több gondolat, és kérdés cikázik most a fejedben, netán kicsit meg is ijedtél, de ez teljesen normális.

Az elkövetkezendő 9 hónapban nem csak a kisbabádnak kell felkészülnie a pocakodon kívüli életre, hanem Neked is fel kell készülnöd az anyaságra, a szülésre, és az azt követő időszakra is.

Alighanem életed legcsodálatosabb szakasza veszi kezdetét! Szívből gratulálok Neked!

Ajánlott bejegyzések